Puolisotoiminta

Puolisotoiminta klubissamme on loppunut. Suuresta osasta puolisoita on tullut Lioneja. PALVELUAKTIVITEETTEJÄ

- Palvelupäivä; ikä-ihmisille tarkoitettu tilaisuus, johon on järjestetty mahdollisuus hierontaan, hiusten leikkuuseen ja jalkahoitoon, puolisot maksavat osan näistä palveluista, eli ne ovat käyttäjilleen hyvin edullisia. Ruokailun ja päiväkahvin lisäksi ohjelmassa on arvontaa, musiikkia, näytelmäryhmän esitys yms. puolisot avustavat tarvittaessa ruokailussa. Palvelupäivää on vietetty jo parikymmentä vuotta ja se on hyvin suosittu tapahtuma.

 - Omaishoitajien virkistyspäivä; järjestimme  omaishoitajille matkan Savonlinnaan, jossa ensin oli ruokailu ja sen jälkeen teatteri-esitys, tilaisuus oli omaishoitajille ilmainen. Tämä tapahtuma on järjestetty vasta yhden kerran, mutta varmasti jatkoa seuraa, palaute on ollut niin positiivista.

- Stipendit; keväällä on annettu stipendit uusille savonrantalaisille ylioppilaille ja ammattikoulusta valmistuneille.

- Jouluraha; joulun alla on lahjoitettu rahaa sosiaalitoimen kautta jaettavaksi apua tarvitseville.


VARAINHANKINTAA

 - Kahvitukset; mm. Savonranta-päivän kahvitus ja arpajaiset, tämä päivä on ollut oikein hyvätuottoinen. Kahvituksia ja mehutarjoilua myös muissa tilaisuuksissa; konserteissa, diskoissa,  yms.

- Silkkihuivien huovutus; kokoonnumme kerran tai kaksi kertaa vuodessa huovuttamaan silkkisifonkihuiveja, jotka viemme myyntiin käsityömyymälään Vuokalan myllylle.


MENNEILTÄ VUOSILTA

- 70-80 luvulla osallistuimme leijonien kanssa yhdessä laskiaistapahtuman järjestelyihin; hiihtokilpailuja, hevosajelua, pulkkamäkeä ja tietysti pullaa ja mehua lapsille.

- Kävimme teatterissa, ihan naisporukalla, Savonlinnassa ja Joensuussa.

- 90-luvulla esiintyi leidien can-can tanssiryhmä ja kirpputoria ja myyjäisiä järjestettiin.

- kokoonnuimme, toisin kuin nyt, jonkun leidin kotiin kerran kuussa.
Puolisot osallistuvat lionstoimintaan omalla panoksellaan. Tässä he esittelevät Rönkkötalolla valmistamiaan puol´villaisia silkkihuiveja, joita myydään Vuokalan Myllyllä olevassa kädentaitajien myymälässä.


Puolisot ahkeroivat vaaleanpunaisia ”sielun kaulaliinoja” ja lahjoittivat ne Savonlinnan keskussairaalan syöpäosastolle lahjoitettavaksi edelleen naisille, jotka ovat olleet rintasyöpäleikkauksessa.

Koko perheen kynttiläpajassa pikku-Veera seurasi tarkasti kynttilänvalantaa ja tallensi parhaimpia hetkiä omalle kameralleen.  Savonrannan klubikokouksissa mietitään kuumeisesti tapahtumia, joihin kokonaiset perheet voivat osallistua yhdessä.


Vanhainkoti Päivärinteellä järjestettyyn palvelupäivään puolisoista osallistuivat muiden muassa Pirkko Sorri (vas.), Helvi Voutilainen, Aila Hytönen, Sirkka Kettunen ja Natalia Ruotsalainen.